Použité suroviny receptu Ovocné misky s mascarpone:
150 g polohrubé mouky s práškem do pečiva
| 40 g kukuřičné mouky
| 25 g másla nebo Hery
| 80 ml vroucí vody
| 150 g cukru krystal
| 4 vejce
| //////
| 4 pevné broskve
| 4 pevné nektarinky
| 3 lžíce cukru krystal
| šálek vody
| 2 lžíce dezertního vína nebo Muscatu
| ///////
| 200 ml šlehačky
| 1 lžíce cukru
| 250 g mascarpone
| 1 vanička malin
Postup přípravy receptu Ovocné misky s mascarpone:
Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na pečení (já mám asi 20x30).
Mouku s práškem do pečiva smícháme s kukuřičnou moukou. Máslo vložíme do misky s horkou vodou a necháme rozpustit. Vyšleháme vejce a postupně do nich zašleháme cukr. Šleháme ještě několik minut, dokud se cukr nerozpustí. Vmícháme mouku a následně máslo rozpuštěné ve vodě. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme asi 20 - 25 min. - prvních 20 minut nesmíme otevřít troubu! Po upečení vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Ovoce spaříme, abychom je mohli oloupat. (nařízneme do X a ponoříme asi na půl minuty do téměř vroucí vody, poté ovoce vyjemme a ponoříme do misky se studenou vodou. Tak půjdou oloupat snadno.) Oloupané ovoce rozčtvrtíme. V rendlíku zahřejeme vodu s cukrem. Když se cukr rozpustí, přidáme ovoce a muškátové víno. Přikryjeme pokličkou a mírně \"prováříme\" asi 8 - 10 minut. Ovoce změkne, ale nsemí se rozpadat! Necháme zchladit.
Ušleháme šlehačku s cukrem a opatrně vmícháme mascarpone.
Připravíme si skleněné misky nebo poháry. Do misek budeme vrstvit ingredience takto: nakrájený korpus - ovoce se šťávou - šlehačková hmota - korpus - ovoce - šlehačková hmota. Povrch ozdobíme malinami. Necháme vychladit (nejlépepřes noc).
Fotky receptu Ovocné misky s mascarpone:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!