Použité suroviny receptu Žraločí steak s citrónovou omáčkou:
4 žraločí steaky
| hladká mouka na obalení
| sůl
| 50 ml rostlinného oleje
| 1 ks citrónu
| 0,5 g vegety
| 150 ml smetany na vaření
| 50 ml mléka
| 10 g solamylu
Postup přípravy receptu Žraločí steak s citrónovou omáčkou:
Žraločí steaky omyjte, osolte a obalte po obou stranách v hladké mouce. Opečte na oleji po obou stranách. Porce žraloka vyjměte, olej slijte. Na pánev nalijte smetanu a mléko, osolte, přidejte vegetu a nechte prohřát. Solamyl si rozřeďte s trochou vody a zahustěte prohřátou smetanou. Dochuťte vegetou a solí. Před podáváním přidejte šťávu z půlky citrónu, kterou jemně vmíchejte do připravené omáčky. Jednotlivé porce přelijte citrónovou omáčkou a zdobte plátkem citrónu a snítkou čerstvé petrželky.
Fotky receptu Žraločí steak s citrónovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!