1000g ořezu ze zvěřiny
| 500g prorostlého vepřového boku
| 300g jater
| 10 žloutků
| 200ml sladké smetany
| 100g slaniny
| 3 větší cibule
| sůl
| kmín
| pepř
| tymián
| hřebíček
| muškátový oříšek
| 400g anglické slaniny nakrájené na plátky
Postup přípravy receptu Zvěřinová paštika:
Vepřové i zvěřinové maso nakrájíme na stejnoměrné kousky, cibuli na hrubší kusy osolíme a vše lehce podlité pečeme v troubě do měkka. Upečené maso necháme trochu ochladnout a pak ho semeleme.
Při mletí přidáváme kousky syrových jater. Potom přidáme žloutky, smetanu, výpek z pekáče, slaninu krájenou na drobné kostičky a hlavně směs koření. Paštikovou fáš pečlivě promícháme a případně dosolíme.
Paštikovou formu vyložíme plátky anglické slaniny nebo hliníkovou fólií a pečlivě do ní vetřeme těsto tak, aby v něm nebyly bubliny a škvíry. Otevřenou část formy pak zakryjeme alobalem.
Paštiku pečeme v mírné troubě ve vodní lázni určitě půl druhé hodiny. Pečenou paštiku pak necháme zvolna chladnout ve formě.
Studenou paštiku vyjmeme z formy, krájíme na silnější plátky a podáváme s ovocem, kompotovanými brusinkami a podobně.
Fotky receptu Zvěřinová paštika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!