Použité suroviny receptu Zvěřinová sekaná na smetaně:
200 g mletého masa ze zvěřiny (srnčího, jeleního nebo dančího)
| 200 g mletého vepřového masa
| 1-2 vejce
| 1 žemle
| na navlhčení smetana
| špetka soli
| 1 lžička koření divočina
| 80 g slaniny
| 1 lžička hořčice
| 250 ml zakysané smetany
| 1 lžička hladké mouky
Postup přípravy receptu Zvěřinová sekaná na smetaně:
Mleté zvěřinové a vepřové maso dobře promícháme s vejci, žemlí pokapanou smetanou, solí, kořením a nakrájenou slaninou. Vytvarujeme šišku, dáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme. Upečenou sekanou vyjmeme a do výpeku přidáme hořčici, smetanu rozmíchanou s moukou, povaříme a přecedíme.
Fotky receptu Zvěřinová sekaná na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!