Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bažant pečený se zelím po polsku

fotka Bažant pečený se zelím po polsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Bažant pečený se zelím po polsku:

1 bažant  | 500 g kysaného zelí  | 80 g ementálu  | 80 g slaniny  | 80 g másla  | 60 g strouhanky  | 60 g cibule  | 30 g másla  | 10 g cukru  | 1/2 l vývaru  |  bílý pepř  |  kmín  |  sůl

Postup přípravy receptu Bažant pečený se zelím po polsku:

Připraveného, očištěného bažanta opláchneme, uvnitř a navrch osolíme, slabě opepříme a svážeme.
V hrnci na rozpálíme máslo a bažanta v něm rychle po všech stranách opečeme.
Pak ho trochu podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme na obou stranách do poloměkka, asi 1 hodinu.
Přitom ho přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme ke šťávě trochu vývaru.
Pak bažanta vyjmeme a rozčtvrtíme.
Mezitím v jiném kastrole rozškvaříme na kostečky nakrájenou slaninu, trochu v ní osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kyselé zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a osladíme, podlijeme lákem ze zelí a půl hodiny dusíme.
Na podušené zelí dáme rozčtvrceného bažanta, přelijeme šťávou z pečeného bažanta, zakryjeme pokličkou a ještě asi 30 minut dohromady dusíme.
Potom porce bažanta vyjmeme, polovinu dušeného zelí dáme do ohnivzdorné porcelánové nebo skleněné mísy, na ně dáme porce bažanta, zbylým zelím je zakryjeme, povrch posypeme strouhanou houskou a nastrouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě asi 10 minut opečeme.


Fotky receptu Bažant pečený se zelím po polsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bažant pečený se zelím po polsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !