Použité suroviny receptu Hovězí maso se salámem a sýrem:
400 g hovězího masa na guláš
| 100 g salámu
| 100 g strouhaného sýra
| 60 g tuku
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 až 2 lžíce kečupu
| 1 cibule
| dle chuti: sladká mletá paprika
| 2 až 3 stroužky česneku
| dle chuti: drcený pepř
| dle chuti: sůl
| 1/2-1 kostka masoxu
Postup přípravy receptu Hovězí maso se salámem a sýrem:
Na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a osmahneme ho po všech stranách. Osolíme, opepříme, přisypeme mouku a znovu chvíli smažíme. Podlijeme postupně za stálého míchání vřelou vodou, přidáme masox, rozmačkaný česnek a kečup. V papiňáku děláme zhruba 35 minut. Při podání posypeme porce na kostičky nakrájeným salámem (i nastrouhaným na nudličky) a nastrouhaným sýrem (kdo chce mít pikantnější, použije nivu). Do těchto typů omáček můžeme přidat namísto kečupu či rajčatového protlaku 1 menší oloupané rozmáčknuté rajče, které dodá omáčce zase malinko jinou chuť.
Fotky receptu Hovězí maso se salámem a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!