Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Těstoviny s dvojí omáčkou:
1 balení širokých těstovin (nudlí)
| Na masovou omáčku:
| 4 lžíce olivového oleje
| 8 stroužků česneku, nakrájených
| 2 cibule, oloupané a nakrájené
| 300 g mletého masa
| 500 g konzervovaných loupaných rajčat
| 200 ml passaty
| 3 lžíce sušeného oregana
| sůl
| pepř
| špetka cukru na dochucení
| Na kopřivovou omáčku:
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 cibule, nakrájená
| 1 kg kopřiv (jen křehké špičky)
| K podávání:
| parmazán
Postup přípravy receptu Těstoviny s dvojí omáčkou:
Na oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte maso a rozmělněte je vařečkou. Přilijte rajčata i s nálevem, passatu a lehce osolte a opepřete. Na mírném plameni vařte asi čtyřicet minut, aby omáčka hezky zhoustla. Dochuťte oreganem, solí, pepřem a špetkou cukru.
Připravte kopřivovou omáčku: na oleji osmahněte cibulku, vsypte najemno pokrájené kopřivy (varem značně zmenší objem) a asi osm minut je duste. Zavadnou, ale neztratí barvu.
Podávejte s těstovinami povařenými na skus, posypané parmazánem.
Fotky receptu Těstoviny s dvojí omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!