Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami

fotka Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 140 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami :

1700 g jehněčí kýty  | 1 hlava česneku  | několik snítek tymiánu  | 1 citrón  | 500 ml bílého vína  | 4 lžíce olivového oleje  |  sůl  |  mletý pepř  | 2 mrkve  | 200 ml rajského protlaku

Postup přípravy receptu Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami :

Citrón dobře omyjeme, nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Oloupeme dva stroužky česneku a nakrájíme je najemno. Otrháme tymián a vše smícháme s bílým vínem a olivovým olejem. Jehněčí maso osušíme papírovou utěrkou a do takto přichystané marinády ho naložíme minimálně přes noc a necháme v chladu uležet.

Marinované maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a společně se zbylou marinádou a zbylými snítkami tymiánu vložíme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi půl hodiny. Zbylé stroužky česneku oloupeme, necháme celé a společně s rajčatovým protlakem a nakrájenou mrkví přidáme k masu. Zmírníme teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopečeme. Během pečení maso podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem. Podáváme s vařenými bramborami.


Fotky receptu Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !