Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 15.10. 2018
Dnes má svátek Tereza
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jehněčí na mladých kopřivách

fotka Jehněčí na mladých kopřivách
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Jehněčí na mladých kopřivách:

3 stroužky česnek  | 1 kostka bylinkový bujon  | 2 lžíce máslo  | 1 snítka čestvý koriandr  | 200 - 300 ml voda  | 1 snítka pažitka  | 1 svazek jarní cibulka  | 600 g jehněčí kýta  | 2 snítky mladé kopřivy  | 2 lžíce olej  | podle chuti: sůl

Postup přípravy receptu Jehněčí na mladých kopřivách:

Bylinky zbavíme stvolů, opereme a osušíme. Česnek oloupeme a spolu s kopřivami, koriandrem a pažitkou nasekáme najemno. Do bylinek vmícháme sůl a olej.

Jehněčí kýtu podle potřeby očistíme. Omyjeme ji, osušíme a důkladně potřeme bylinkovou směsí. Kýtu vložíme do pekáče a necháme minimálně hodinu uležet.

Zatím si očistíme jarní cibulku a spolu s natí ji nasekáme. Vodu svaříme spolu s bujonem. Troubu předehřejeme na 250 °C.

Uleželou kýtu posypeme sekanou cibulkou, podlijeme bylinkovým bujon, přidáme lžíci másla a vložíme do trouby. Teplotu zmírníme zhruba na 150 °C a kýtu zvolna pečeme dozlatova, asi 90 minut. Během pečení ji často podléváme výpekem. Před koncem pečení položíme na kýtu zbylou lžíci másla a dopečeme.

Jehněčí na mladých kopřivách podáváme s novými brambory a čerstvou mladou zeleninou. Doporučuji podávat na nahřátých talířích.



Fotky receptu Jehněčí na mladých kopřivách:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí na mladých kopřivách
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Bankovky