0,5 l mléka
| 70 g dětské krupičky
| 50 g másla
| 4 ks vejce
| 100 g strouhaného sýra
| 1 lžíce jemně usekané petrželky
| sůl
Postup přípravy receptu Jemný sýrový nákyp:
Krupičku namočíme do osoleného mléka asi na 15-20 minut. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Mezitím dobře utřeme žloutky s máslem a z bílků ušleháme tuhý sníh. Prochladlou kaši vmícháme postupně do utřených žloutků, lehce vmícháme sýr, petržel a nakonec sníh. Upečeme ve vymazaném a moukou vysypaném teflonovém rendlíku. Jemný sýrový nákyp podáváme se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Jemný sýrový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!