Použité suroviny receptu Nočky z telecího s petrželovou rýží:
250 g telecí plece
| dle chuti: sůl
| 50 g kořenové zeleniny
| 2 dl mléka
| 1 lžíce hladké mouky
| 70 g másla
| 1 žloutek
| 350 g rýže
Postup přípravy receptu Nočky z telecího s petrželovou rýží:
Maso rozdělíme na dvě poloviny. Jednu vložíme do mírně osolené vařící vody společně s kořenovou zeleninou a povaříme asi 20 minut. Poloměkké, částečně prochladlé maso semeleme s druhou polovinou syrového masa, osolíme, přidáme žloutek a za postupného přilévání mléka dobře vymícháme.
Z hotové směsi vykrajujeme malé nočky a vaříme je v páře 20 minut. Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a dobře provaříme. Poté omáčku přecedíme a vložíme do ní jemně nakrájenou kořenovou zeleninu.
Propranou rýži uvaříme obvyklým způsobem, horkou zjemníme masem a přidáme opranou jemně nasekanou petrželku. Jednotlivé porce nočků přeléváme jemnou omačkou a doplňujeme porcí petrželové rýže.
Fotky receptu Nočky z telecího s petrželovou rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!