Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna? Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 16.11. 2018
Dnes má svátek Otmar
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Panenka ve slanině s gratinovanými brambory

fotka Panenka ve slanině s gratinovanými brambory
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Panenka ve slanině s gratinovanými brambory:

dle chuti: drcený barevný pepř  | 1 špetka lanýžová sůl  | 30 g parmazán  | 500 g vepřová panenka  | 1 balíček anglické slanina  | dle potřeby: olivový olej  | příloha:  | 500 g brambory  | 1 stroužek česnek  |  300 ml smetana

Postup přípravy receptu Panenka ve slanině s gratinovanými brambory:

Panenku nakrájíme asi na plátky 3,5 cm, trochu naklepeme klouby ruky, vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem a zasypeme trochou barevného pepře. Panenku nesolíme! Necháme ji odpočinout v lednici alespoň hodinu, ideálně přes noc či jeden, dva dny.

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 2 mm silné, poklademe je do zapékací misky. Smícháme smetanu, rozmačkaný česnek, sůl a přelijeme brambory. Překryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů, pečeme asi hodinu, poté sundáme alobal a dopečeme asi půlhodinu dozlatova.

Těsně předtím, než se nám dopečou brambůrky, obalíme panenku do slaniny, převážeme bílou nití. Rozpálíme těžší pánev na nejvyšší možnou teplotu, panenku opečeme z každé strany dvě minuty, bude tak medium rare. Necháme 10 minut odpočívat pod alobalem na talíři, nyní už můžeme osolit. Pokud máme maso raději více tepelně upravené, nepřesmažujeme jej. Dáme jej na chvíli do trouby, jen co vyndáte brambory. Stačí 3 minuty.

Panenku ve slanině naskládáme na předehřáté talíře, přidáme brambory a přesypeme je trochou parmezánu. Panenku ve slanině s gratinovanými brambory ihned podáváme.



Fotky receptu Panenka ve slanině s gratinovanými brambory:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Panenka ve slanině s gratinovanými
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !