1 králičí předek
| 1 vejce
| 300 g tučného vepřového masa
| 2 žemle
| sůl
| pepř
| špetka muškátového květu
| 1 dl mléka na namočení žemlí
| Na obalení :
| 3-4 lžíce hladké mouky
| 2 vejce
| strouhanka
| olej na smažení
| 2 lžíce másla na omaštění
Postup přípravy receptu Sekané řízky z králíka:
Maso opláchneme, vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. (K vývaru přidáme zeleninu a použijeme ho k přípravě polévky.) Maso z kostí obereme a umeleme spolu s vepřovým masem a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, sůl a kořeni a promícháme. Směs dobře propracujeme a tvoříme z ní karbanátky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme na rozehřátém tuku. Příloha: brambory maštěné máslem.
Fotky receptu Sekané řízky z králíka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!