2 str. česneku
| 2 bílé čekankové puky
| sůl a pepř
| 50 g másla
| olej
| trojobal
Postup přípravy receptu Smažené puky z čekanky:
Z čekankových pukú vyřízneme opatrně košťál tak, aby se puky nerozpadly. Potom je vložíme do osolené vroucí vody a krátce povaříme do poloměkka. To trvá asi 3 minuty. Takto připravenou čekanku ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Vychladlou čekanku ostrým nožem podélně rozkrojíme na dvě půlky.
Česnek prolisujeme a necháme zpěnit na másle. Do vlahého másla s česnekem přidáme sůl, pepř a vychladlé půlky čekanky. Potom je obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Čekankové puky smažíme zvolna na oleji dozlatova.
Fotky receptu Smažené puky z čekanky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!