Použité suroviny receptu Špagety s hřiby a mletým masem:
15 g sušených hřibů
| 1 cibule
| 1 mrkev
| 2 řapíky celeru
| 100 g tenkých plátků prorostlé slaniny
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 1 lžička sušené dobromysle
| 300 g mletého hovězího masa
| 1 plechovka rajčatového protlaku
| 1/8 l masového vývaru
| 1/4 l suchého červeného vína
| sůl
| čerstvě mletý pepř
| špetka cukru
| 100 g parmazánu
| 400 g špaget
Postup přípravy receptu Špagety s hřiby a mletým masem:
Sušené hřiby namočte do vlažné vody. Oloupejte cibuli. Očistěte mrkev a řapíkatý celer. Slaninu a zeleninu nakrájejte na jemné kostičky. Na rozehřátý olej s máslem dejte vyškvařit slaninu a zpěňte na ní cibuli. Přidejte zeleninu, míchejte a opékejte, až je zelenina téměř měkká. Z hub vymačkejte vodu a nasekejte je. Přidejte je s dobromyslí a mletým masem k zelenině. Propékejte, až se maso drolí. Přimíchejte rajčatový protlak. Přilijte vývar a víno. Osolte, opepřete a nepatrně oslaďte. Přikryté zvolna duste 1 hodinu. Nastrouhejte sýr. Špagety uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte s mletým masem v omáčce. Podávejte posypané parmazánem.
Fotky receptu Špagety s hřiby a mletým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!