400 g staršího bílého pečiva(rohlíky ,bagety,veka)
| 3/4 l mléka
| 180 g tvrdého sýra
| 6 ks vejce
| sůl
| trochu muškátový oříšek
| snítka zelená petrželka
| 1sklenička tatarské omáčky
| tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Sýrový nákyp:
Pečivo nakrájíme, zalejeme horkým mlékem a necháme 15 minut stát. Pak vařečkou "rozmatláme" na kaši. Přimícháme žloutky, strouhaný sýr, osolíme, okořeníme a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků a posekanou petrželku. Urovnáme do vymazané zapékací misky nebo pekáčku a pečeme 30 - 40 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Pro masožravce můžeme současně se sýrem přimíchat pokrájenou libovou uzeninu.
Sýrový nákyp podáváme s čestvou zeleninou a tatarskou omáčkou
Fotky receptu Sýrový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!