Postup přípravy receptu Vepřová pečínka s jablky :
Maso opláchnout a osušit, potřít solí a pepřem, vložit celé do pekáče a péct v předehřáté troubě (200 °C) asi 1 a 1/4 hodiny.
Citron omýt horkou vodou, osušit, kůru nastrouhat a šťávu z něj vymačkat. Smíchat dohromady asi 50 g cukru, citronovou kůrů a šťávu, jablečnou šťávu, skořici a nastrouhaný muškátový oříšek. Asi 30 minut před dopečením maso touto smění přelít.
Mezitím oloupat a omýt brambory a mrkev, nakrájet je na tenké plátky a vařit v malém množství osolené vody asi 15 minut.
Vymačkat šťávu z pomeranče, nalít ji na pánev a zahřát ji společně s cukrem a 2 lžícemi tuku. Přidat okapanou mrkev a brambory a oloupané mandle a při mírné teplotě opatrně promíchat.
Jablka omýt, rozčtvrtit a vyjmout z nich jaderníky. Nakrájet na špalíčky a 15 minut před dopečením přidat k masu.
Pak pečeni a jablka vyjmout z pekáče a udržovat stále teplé. Vypečenou šťávu doplnit zeleninovým vývarem. Ve 2 lžících tuku upražit mouku, nakonec ji rozředit výpekem a krátce povařit, čímž vznikne výtečná omáčka.