Použité suroviny receptu Vepřové panenky s broskvemi :
600 g vepřových panenek
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 400 g červené cibule nadrobno pokrájené
| 1 lžíce čerstvého tymiánu
| 1 lžíce hnědého cukru
| 3 lžíce balzámového octa
| 125 ml vývaru
| 125 ml červeného vína
| 400 g broskvových dílků
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Vepřové panenky s broskvemi :
Troubu předehřejeme na 190°C. Maso opečeme ze všech stran dozlatova na rozehřátém oleji. Pak vložíme do zapékací formy a pod poklicí v troubě pečeme dalších 10 minut. V pánvi zesklovatíme na másle cibuli a nahrubo posekaný tymián, posypeme cukrem a za častého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme octem, přilijeme červené víno a vývar. Můžeme zahustit jíškou. Dusíme 5 minut na mírném ohni. Přidáme broskve, dusíme asi 3 minuty a dochutíme. Maso osolíme, opepříme, necháme odpočinout a nakrájíme. Vše rozdělíme na talíře. Můžeme ozdobit tymiánem.
Fotky receptu Vepřové panenky s broskvemi :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!