Použité suroviny receptu Zapečené brambory s koprem, petrželkou a sýrem:
1 kg brambor
| 100 g eidamu
| 40 g másla
| 2 lžíce kopru
| 1 lžíce petrželky
| 1 žloutek
| 250 ml sladké smetany
| 30 g mouky
| sůl
Postup přípravy receptu Zapečené brambory s koprem, petrželkou a sýrem:
Ve slupce uvaříme brambory a až po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky. Vymažeme misku z varného skla tukem a brambory do ní po celé ploše narovnáme. Můžeme takto navrstvit i dvě vrstvy na sebe. Nakonec brambory osolíme.
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku zředímě smetanou a povaříme, až nám vznikne hladký bešamel, do kterého vmícháme žloutek, kopr a sůl.
Touto omáčkou zalijeme navrstvené brambory. Posypeme je jemně nastrouhaným sýrem a petrželovou natí. Nakonec vše pokapeme máslem a vložíme do předehřáté trouby dorůžova zapéct.
Fotky receptu Zapečené brambory s koprem, petrželkou a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!