Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty Beran - roční horoskop na rok 2025Beran - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 20.04. 2025
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ainsleyho brusinkové karbanátky s kančím masem a citrónovými okurkami

fotka Ainsleyho brusinkové karbanátky s kančím masem a citrónovými okurkami
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 105 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Ainsleyho brusinkové karbanátky s kančím masem a citrónovými okurkami:

250 g mletého masa divočáka  | 250 g mletého vepřového masa  | 100 g brusinek  | 2 lžičky čerstvého nasekaného rozmarýnu  | 3 stroužky česneku  | 1 citron  | 6 jarních naťových cibulek

Postup přípravy receptu Ainsleyho brusinkové karbanátky s kančím masem a citrónovými okurkami:

Brusinky zamícháme do semleté směsi masa z vepřového a masa z divočáka (1:1). Přidáme najemno nasekaný rozmarýn , prolisovaný česneku, nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citrónu a najemno nakrájené naťové cibulky. Osolíme opepříme a rukou dobře promícháme. Ze směsi uděláme stejně velké placičky a opékáme je nejméně 5 minut po každé straně na síťce grilu s žhnoucím dřevěným uhlím.
Příprava citrónových okurek:
velmi snadno se připraví a hotovému pokrmu dodá vynikající chuť. Pomocí škrabky na zeleninu nařežeme podélně okurku na dlouhé pravidelné a velmi tenké plátky; řez škrabkou vedeme nepřerušovaně přes celou okurku. Poprve sloupneme vrchní vrstvu a dalšími tahy pokračujeme až dospějeme k vodnatému dužině se semeny. Okurku otočíme o 180°a pokračujeme stejně z druhé strany. Spíš se snažíme trochu vody z okurky dostat ven, proto řezy posolíme hrubou mořskou solí. Na okurky vymačkáme citrónovou šťávu. a necháme je marinovat 5 minut a pak máme osvěžující citrónové okurky. Karbanátky s citrónovými okurkami podáváme na česnekových topinkách.
Příprava česnekových topinek:
Bagetu nakrájíme šikmo na krajíčky, pokropíme olivovým olejem a trochu osolíme a položíme na gril. Když jsou krajíčky z jedné strany již dotlatova opečené potřeme je česnekem a položíme na kraj grilu. Při podávání položíme na topinky nejprve proužky okurků, aby vypadaly jako malé stužky s visícím okrajem s topinky. Vypadá to pěkně. Na okurky položíme masové placičky a ozdobíme větrníčky zhotovené z ňaťové cibulky. Nakonec zabodneme do toastu snítku čerstvého rozmarýnu a podáváme.


Fotky receptu Ainsleyho brusinkové karbanátky s kančím masem a citrónovými okurkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ainsleyho brusinkové karbanátky s kančím
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda