Postup přípravy receptu Albertova roláda:
Z 200 ml mléka a 3 lžic krupičky uvaříme tuhou, neslazenou kaši bez žmolků a necháme ji vychladnout. Moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky smícháme, přidáme vychladlou krupicovou kaši bez svrchního škraloupu (ten vyhoďte) a pomocí mixeru vymícháme v jednolitou, hladkou hmotu. Pak přidáme po kouscích máslo a vyšleháme (trvá to docela dlouho) hladký krém. Že v něm budou vidět zrníčka krupice, to nevadí. Polovinu krému obarvíme kakaem. Sušenky lepíme za sebou vždy na střídačku bílým a hnědým krémem, nakonec oplácáme vzniklý válec libovolnou barvou krému ze stran a zabalíme jej do alobalu. Necháme do druhého dne zatuhnout a nasáknout v ledničce. Hotovou roládu krájíme šikmo (cca 45°), aby vynikl proužkovaný vzorek.