Postup přípravy receptu Alpské závitky:
Najemno nasekáme třetinu lískových oříšků, plátky sýra rozpůlíme, maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Každý plátek masa obložíme plátkem slaniny a sýra. Navrch rozdělíme nasekané lískové oříšky, plátky zavineme a sepneme párátkem.
V hrnci rozehřejeme olej a závitky na něm asi 15 minut zprudka opékáme. Potom přilijeme 250 ml vody, závitky přikryjeme a dusíme asi 90 minut. Postupně příléváme dalších 300 ml vlažné vody. Mezitím očistíme kapustu, opereme ji a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zbývající oříšky nahrubo nasekáme, zlehka opražíme na suché pánvi a vyjmeme. V uvolněné pánvi rozehřejeme máslo a dáme na ně zesklovatět cibuli. Přimícháme kapustu, osolíme a ochutíme kmínem. Přilijeme 125 ml vody a kapustu dusíme 20 - 25 minut.
Závitky vyjmeme a uchováme horké. Šťávu přivedeme k varu, přimícháme jíšku a necháme jednou přejít varem. Osolíme a opepříme a do kapusty přimícháme opražené lískové oříšky a prohřejeme. Závitky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s různě upravenými bramborami.