Postup přípravy receptu Alsaské zelí:
Nařízněte na okraji vepřové kotlety, lehce je naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem a kmínem a obalte v hladké mouce. Pak je opečte krátce z obou stran na sádle nebo oleji. Do pekáčku dejte odkapané sterilované sladkokyselé zelí, posypte ho na kolečka nakrájenou cibulí a lehce promíchejte. Pak vše posypte nakrájenou paprikovou klobásou, nasekanou petrželkou. Na to rozložte kotlety, zalijte výpekem z pánve a bílým vínem.Pečte pozvolna v předehřáté troubě cca 20 - 30 minut. (Maso pečte v předehřáté troubě na 200°C cca 10 minut, stáhněte teplotu na 180°C)
Alsaské zelí podávejte s vařeným nebo pečeným bramborem nebo s bramborovými knedlíky.
Tip:
Pokud chceme zelí trochu zahustit, přidejte do něj jednu velkou nastrouhanou bramboru.