Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Amasaké:
1 díl pšenice
| 10 dílů rýže (lze použít i jáhly nebo oves)
| na ochucení oříšky, kokos, sušené ovoce apod.
Postup přípravy receptu Amasaké:
Pšenici necháme naklíčit, v nouzi stačí i přes noc namočená. Rýži uvaříme ve vodě hodně doměkka, slijeme a teplotu necháme klesnout na cca 50 stupňů - jen co udržíme na hrnci ruku. Pšenici rozmixujeme v troše vody a vmícháme do rýže. Strčíme do peřin na 2-4-6 hodin a necháme fermentovat - rychlost fermentace závisí na teplotě, kaše zřídne a zesládne. Musíme proces včas zastavit, jinak by začala kysnout, takže ke konci lépe ochutnávat - pak buď hned sníme, nebo převaříme a fermentaci ukončíme. Uchováváme v lednici nebo zmražené.
Fotky receptu Amasaké:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!