Vložil: | Hvezdap4 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Amasaké se švestkami:
1 kg ve vodě uvařené rýže (bez soli a přísad)
| 100 g naklíčené pšenice (pokud spěcháme, lze použít pouze přes noc namočenou pšenici)
| 1 hrnek sušených švestek (jablek, hrušek...)
| 2 lžíce kokosové moučky
Postup přípravy receptu Amasaké se švestkami:
Pšenici s trochou vody rozmixujeme na kaši. Rýži necháme zchladit na cca 50 °C (sotva na hrnci udržíme ruku). Vmícháme pšeničnou kaši, kokos, sušené švestky a necháme 4-6 hodin pod peřinou zfermentovat. Rýže zesládne a zřídne na kaši. Ke konci kontrolujeme zda nekysne (délk fermentace záleží na teplotě). Pokud ihned nepodáváme, amasaké převaříme, tím zastavíme farmentaci.
Amasaké je tradiční japonský pokrm, velice lahodný, lehce stravitelný. Lze jej uchovávat v lednici nebo zmrazit (připravuji obvykle dvojitou dávku).
Tipy: amasaké posypeme mákem s třtinovým cukrem.
1 l amasaké svaříme s 4 lžícemi kokosové moučky a 1 čokoládovým pudinkem.
Amasaké rozmixujeme a dochutíme oříšky, semínky apod.
Amasaké použijeme jako výchozí surovinu místo rýže a cukru do nákypů, přidáme do jahelníků apod.
Fotky receptu Amasaké se švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!