Použité suroviny receptu Americká chřestová polévka z New Orleans:
2 lžíce (30g) másla
| 0,5 bílé cibule, najemno nakrájené
| 2 zelené šalotky na plátky nakrájené
| 1 l kuřecího vývaru
| 500 g mladého zeleného chřestu
| 250 ml sladké smetany
| 1 lžička soli, nebo podle chuti
| 0,5 lžičky pepře
Postup přípravy receptu Americká chřestová polévka z New Orleans:
Rozehřát máslo na pánvi a osmažit cibuli a šalotku do sklovita. Přidat vývar a přivést do varu. Poskládat chřest do vývaru a uvařit je do křupavě měkka, asi 8-10min.
Dát stranou 12 špiček chřestu a zbytek vložit i s tekutinou do mixéru. Rozmixovat dohladka. Zchladit v chladničce. Zamíchat dovnitř smetanu, sůl a pepř podle chuti. Studenou polévku nalít do misek, nebo talířů a každou poci ozdobit uschovaným chřestem.
Fotky receptu Americká chřestová polévka z New Orleans:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!