400 g kuřecího masa
| 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| mletý pepř
| 1 lžíce kari koření
| sůl
| 250 g sterilovaných višní
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce citronové šťávy
| 4 plátky sýra typu eidam
| 4 žemle
Postup přípravy receptu Amsterodamský hamburger:
Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na kostičky, lehce je osolíme a opepříme a dusíme na másle. Odpeckované višně necháme okapat a dusíme je na zbývajícím másle. Dušené maso rozdělíme na čtyři porce a rozložíme je na spodní půlky žemlí. Doplníme horkými dušenými višněni, zakapeme citronovou šťávou, na každou půlku žemle položíme nahoru plátek sýra, posypeme jej kořením kari a v dobře rozehřátéme grilu zapékáme, až se sýr roztaví. Přiklopíme vrškem žemle a podáváme. V Amsterodamu k těmto hamburgrům podávají ještě některý z ovocných nebo zeleninových salátů jemnější chuti.
Fotky receptu Amsterodamský hamburger:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!