Postup přípravy receptu Ananas na pánvi z Malajsie:
Ananas oloupejte, rozdělte na čtvrtiny a nakrájejte na kousky. Teď do hrnce nalijte vodu a nasypte do ní kousky ananasu (voda by je měla zakrývat). Posypte moučkovým cukrem (1 PL) a kurkumou a nechte 10 minut vařit. Mezitím oloupejte cibuli a česnek. Cibuli rozkrojte a nakrájejte nadrobno, česnek rozmačkejte v lisu na česnek. Ve velké pánvi rozehřejte olej. Když se v něm udělají drobné bublinky vhoďte do něj cibuli, prolisovaný česnek, badyán, skořici a hřebíček a nechte 2-3 minuty opékat. Tu a tam zamíchejte vařečkou. Kořen zázvoru oškrabejte škrabkou a pak nastrouhejte na struhadle. Nastrouhaný zázvor společně se šálkem vody, solí a krupicovým cukrem (1 PL) přidejte do pánve. Nechte 5 minut vařit, dokud se většina vody neodpaří. Potom vypněte plotýnku sporáku, slijte horký ananas přes cedník, přesypte ho na pánev a nechte všechno 5 minut stát, aby ananas natáhl vůni koření. Před podáváním vyndejte skořici.