Postup přípravy receptu Ananasový rýžový pudink studený :
Rýži vložíme do většího množství vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Měkkou rýži scedíme a dáme okapat. Jablečnou šťávu silně prohřejeme, pak do ní dáme cukr a ve studené vodě nabobtnalou želatinu a mícháme tak dlouho, až se želatina rozpustí. Uvařenou rýži dáme do misky, k ní přidáme prochladlý, oslazený jablečný mošt nebo šťávu s rozpuštěnou želatinou, na drobné kostičky nakrájený ananas, ananasovou šťávu a vše dobře promícháme. Potom směs naplníme do vodou vypláchnutého pudinkového tvořítka a postavíme do chladničky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak do něj postupně přišleháme pískový cukr, obarvíme kakaem, naplníme do sáčku s hvězdičkovitou trubičkou a ozdobíme jím okraj pudinku vyklopeného na míse.