1 tlustý krajíc bílého chleba asi 40g
| 1 vejce
| 150 ml olivového oleje
| 6 lžic citronové šťávy
| 2 stroužky česneku
| 2 lžičky mořské soli nebo podle chuti
| 3/4 l vody
Postup přípravy receptu Andaluské bílé gazpacho:
Namočit chleba do vody. V mixéru rozmixovat vejce s česnekem. Nechat motor běžet a pomalým pramínkem přilévat oleje. Mixovat, až se vše spojí jako majonéza.
Vymačkat vodu z chleba a vložit ho společně se solí a citronovou šťávou do mixéru. Potom pomalinku přidávat vodu. Dát polévku hodně vychladit.
Rozdělit polévku do misek a podávat ji s jablky a oříšky.
Fotky receptu Andaluské bílé gazpacho:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!