700 g směsi sušeného a proslazeného ovoce
| 100 g mandlí
| 100 g vlašských ořechů (nebo kokosová moučka)
| 200 g hladké mouky
| 100 ml rumu
| 3 lžičky prášku do pečiva
| 1/8 másla
| 150 g cukru
| 4 vejce
| na kůru 1 citrón
| na kůru 1 pomeranč
Postup přípravy receptu Anglický ovocný moučník:
Sušené a proslazené ovoce nakrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme nastrouhané ořechy nebo kokos a mandle, 3 lžíce mouky, promícháme, přelijeme rumem a necháme 3-4 hodiny prosáknout.
Tuk a cukr utřeme do pěny, za stálého tření přidáme postupně zbylou mouku s práškem do pečiva, kůru z pomeranče a citrónu a nakonec vmícháme ovoce a ořechy s rumem.
Chlebíčkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme těstem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme velmi pomalu 2 hodiny při 140 stupních. Upečený moučník vyklopíme, necháme vychladnout, pokapeme rumem a zabalíme do alobalu.
Fotky receptu Anglický ovocný moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!