Postup přípravy receptu Anglický rostbíf:
Hovězí maso omyjeme, osušíme a převážeme pevnou nití jako roládu. Celý povrch osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme alespoň hodinu odležet v chladnu. Potom ze všech stran prudce opečeme na rozpáleném oleji a dáme péci do trouby. Pečeme 15 minut z každé strany.
Přidáme máslo a za občasného podlévání výpekem, případně trochou vody pečeme dalších 20 minut. Maso potom vyjmeme, výpek zapášíme moukou, dohněda opražíme, zalijeme vlažnou vodou a dobře provaříme. Nakonec dochutíme worcesterskou omáčkou.
Maso rozkrájíme na plátky - uvnitř by mělo být růžové. Rozdělíme na talíře a přelijeme horkou šťávou. Anglický rostbíf podáváme s osmaženými brambory, které posypeme jemně nasekanou zelenou petrželkou a různou zeleninou na anglický způsob.
Anglický rostbíf můžeme podávat i studený, nakrájený na tenké plátky s tatarskou omáčkou nebo kečupem a hořčicí, obložený čestvou zeleninou.