Postup přípravy receptu Angreštový koláč s pusinkami:
Oddělíme 4 žloutky od bílků. Na křehké těsto si smícháme 200 g másla, 100 g cukru, 300 g mouky a 1 žloutek. Uhněteme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, kterou necháme uležet v chladu. Po 30 minutách je vyválíme do tvaru obdélníku a vyložíme jím vymazaný a moukou vysypaný plech. Placku propícháme vidličkou a pečeme v dobře předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C, plyn stupeň 2) asi 10 minut. Mezitím si připravíme druhé těsto: ze 130 g másla a 250 g cukru utřeme krém. Přidáme 3 celá vejce, 3 žloutky, mléko a 250 g mouky s práškem do pečiva. Upečené křehké těsto potřeme marmeládou a přelijeme druhým těstem. Při stejné teplotě pečeme ještě zhruba 10 minut. Angrešt očistíme, omyjeme a rovnoměrně rozdělíme na těsto a pečeme při stejné teplotě asi 1 hodinu. Na bezé ušleháme 4 bílky, do kterých přidáme 200 g cukru. Směsí naplníme stříkací sáček s hvězdicovou trubičkou a na každou porci nastříkáme větší vlnku. Zapečeme dalších 15 minut a pak posypeme moučkovým cukrem.