Použité suroviny receptu Arabský jehněčí špíz se zeleninou:
600 g vykostěného jehněčího hřbetu
| 2 stroužky česneku
| 100 ml olivového oleje
| po 1 lžičce kayenského pepře, kořenící pasty, sambal oelek a soli
| 1 špetka mleté skořice, římského kmínu a koriandru
| 2 červené paprikové lusky
| 12 šalotek
| 4 středně velké cibule
| 8 třešňových rajčat
Postup přípravy receptu Arabský jehněčí špíz se zeleninou:
Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme ho na kostky nebo na plátky. Prolisujeme oloupaný česnek a rozetřeme ho s olejem a veškerým kořením. Přidáme maso a důkladně promícháme. Přikryjeme a marinujeme nejméně 3 hodiny. Očistíme paprikové lusky, omyjeme je a nakrájíme na kousky. Oloupeme šalotky a cibule. Cibule rozčtvrtíme. Rajčata očistíme a omyjeme. Maso vyjmeme z marinády, osušíme ho a střídavě se šalotkou, paprikovým luskem, cibulí a rajčaty ho napichujeme na špíz. Po všech stranách grilujeme asi 15 minut. Příloha: podáváme s chlebovými plackami
Fotky receptu Arabský jehněčí špíz se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!