Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Arepas:
2 hrnky mouky
| 2,5 hrnku vody
| sůl
| směs z kuřecího masa:
| 2 kuřecí prsa
| olej
| cibule
| česnek
| zelená paprika
| sůl
| koření (oregano, petržel, pepř atd.)
| rajčatový protlak
| potravinářské barvivo oranžové (může být, ale nemusí)
| šunka
| plátkový sýr
| majonéza
| kečup
Postup přípravy receptu Arepas:
Placky:
Smícháme mouku se lžičkou soli a postupně přidáváme vodu. Hněteme rukama, dokud nebudeme mit směs držící pohromadě. (bude se podobat mokrému písku) Polévkovou lžící si pak ze směsi vyrobíme malé bochánky tak akorát do dlaně a udeláme z nich malé placičky o průměru cca 7 cm a 1 cm silné. Ty pak dáme na plech a pečeme, dokud nejsou z obou stran "dozlatova".
Směs z kuřete: (nejlépe 24 hodin předem)
Kuřecí prsa vcelku povaříme asi 10-15 minut v neslané vodě. Pak je vyjmeme a vývar uschováme. Vychladlé kuře natrháme na tenké proužky (je to pracné, ale stojí to za to :) )
Do hrnce na rozpálený olej dáme nasekanou cibuli, papriku a česnek. Pak přidáme "nasekané" kuře spolu s kořením. Zalijeme vývarem z kuřete (pokud je ho málo nastavíme vodou) a protlakem. Přibarvíme barvivem. Necháme vřít, až se voda trochu vypaří a vznikne hustší směs.
Majonézu rozmícháme s kečupem(tzv. salsa rosa- růžová omáčka), nakrájíme sýr a šunku na půlky.
Horké placky rozřízneme na půl, plníme šunkou, sýrem, růžovou omáčkou a kuřecí směsí a jíme rukama. (doporučuji hodně ubrousků :) )
Toto jídlo je velmi syté, ale výborné. Je typické pro Venezuelu!
Upozornění: Placky do druhého dne ztvrdnou, tak je lépe sníst vše hned :)
Fotky receptu Arepas:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!