Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.09. 2025
Dnes má svátek Darina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Arepas

fotka Arepas
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Arepas:

2 hrnky mouky  | 2,5 hrnku vody  |  sůl  | směs z kuřecího masa:  | 2 kuřecí prsa  |  olej  |  cibule  |  česnek  |  zelená paprika  |  sůl  |  koření (oregano, petržel, pepř atd.)  |  rajčatový protlak  |  potravinářské barvivo oranžové (může být, ale nemusí)  |  šunka  |  plátkový sýr  |  majonéza  |  kečup

Postup přípravy receptu Arepas:

Placky:
Smícháme mouku se lžičkou soli a postupně přidáváme vodu. Hněteme rukama, dokud nebudeme mit směs držící pohromadě. (bude se podobat mokrému písku) Polévkovou lžící si pak ze směsi vyrobíme malé bochánky tak akorát do dlaně a udeláme z nich malé placičky o průměru cca 7 cm a 1 cm silné. Ty pak dáme na plech a pečeme, dokud nejsou z obou stran "dozlatova".

Směs z kuřete: (nejlépe 24 hodin předem)
Kuřecí prsa vcelku povaříme asi 10-15 minut v neslané vodě. Pak je vyjmeme a vývar uschováme. Vychladlé kuře natrháme na tenké proužky (je to pracné, ale stojí to za to :) )
Do hrnce na rozpálený olej dáme nasekanou cibuli, papriku a česnek. Pak přidáme "nasekané" kuře spolu s kořením. Zalijeme vývarem z kuřete (pokud je ho málo nastavíme vodou) a protlakem. Přibarvíme barvivem. Necháme vřít, až se voda trochu vypaří a vznikne hustší směs.

Majonézu rozmícháme s kečupem(tzv. salsa rosa- růžová omáčka), nakrájíme sýr a šunku na půlky.

Horké placky rozřízneme na půl, plníme šunkou, sýrem, růžovou omáčkou a kuřecí směsí a jíme rukama. (doporučuji hodně ubrousků :) )

Toto jídlo je velmi syté, ale výborné. Je typické pro Venezuelu!

Upozornění: Placky do druhého dne ztvrdnou, tak je lépe sníst vše hned :)


Fotky receptu Arepas:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Arepas
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !