Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Arnaki psito sto fourno:
1 jehněčí kýta asi 1.8kg s odřezaným přebytečným tukem
| 6 - 8 oloupaných rozdrcených stroužků česneku
| 1 lžička celých kuliček pepřů
| 4 lžíce posekané petrželky
| 2 lžíce oregana
| sůl podle chuti
| 110 ml olivového oleje
| 1,4 kg malých červěných 1.4 kg malých červěných brambůrek, nebo podobných, omytých a rozpůlených brambůrek
| 6 lžic čerstvé citronové šťávy
| 2 celé neoloupané palice česneku, rozkrojené napůl
Postup přípravy receptu Arnaki psito sto fourno:
Ostrým nožíkem udělat mělké nářezy dokola masa. Rozdrtit pepř, česnek, petrželku, dobromysl v hmoždíři a trochou směsi naplnit nářezy do masa. Osolit a opepřit maso. Smíchat zbytek bylinek s česneken a 2 lžícemi oleje. Potřít tím maso. Vložit kýtu do mělkého pekáče. Předehřát troubu na 180°C. Rozložit brambory okolo masa a zalít je zbytkem oleje. Osolit, opepřit a přidat oregano/dobromysl. Přikrýt alobalem nebo poklicí a péct po 2 hodiny. Sem tam zalít trochou vína, nebo vody. Po jedné hodině přidat palice česneku a péct dále. Asi 20 - 25min., před koncem pečení odkýt poklici, zkontrolovat česnek (je-li hotový, tak jej vyjmout) a vše dopéct, až je maso měkké, ale nahoře křupavé. Nechat maso stát asi 10 min. před naporcováním.
Fotky receptu Arnaki psito sto fourno:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!