Postup přípravy receptu Aromatická pomerančová šťáva:
Pomeranče omyjte horkou vodou a pečlivě osušte. Kůru tence oloupejte tak, aby na ní bylo co nejméně bílého oplodí vatovité struktury, které má hořkou chuť. Kůru, vodu, cukr citronovou šťávu smíchejte a nechte několik hodin pod poklicí odstát. Šťávu ze všech pomerančů vymačkejte, proceďte sítem a odměřte. Mělo by jí být nejméně 1 a 1/2 l. Přidejte k ní kůru včetně sladké vody a zahřejte až k bodu varu. Mezím si vyvařte řidší plátno a jakmile vychladne dobře ho vyždímejte. Pečlivě vyčistěte lahve, do kterých chcete šťávu plnit a nechte je pořádně vyschnout. Šťávu přefiltrujte přes plátýnko a ještě horkou naplňte do lahví. Uzavřete je vyvařenými gumovými čepičkami. Uskladněte v chladu a jsou-li z čirého skla i v temnu. Přikonzumaci šťávu řeďte minerální vodou nebo čajem a podávejte s ledem.