Postup přípravy receptu Artyčoková polévka:
Připravíme si artyčoky - odkrojíme stonky, odstraníme suché spodní listy a ustříhneme špičky listů, ze středu odstraníme květní pestíky. Srdíčko artyčoku pak nakrájíme na tenké proužky a na chvíli je vložíme do studené vody se lžící citrónové šťávy. Mezitím v kastrolu rozpálíme máslo a osmažíme na něm drobně nakrájenou cibuli. Artyčoky osušíme v utěrce, přidáme je k cibuli, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme, až jsou artyčoky téměř měkké. Potom přidáme těstoviny a uvaříme je doměkka. Můžeme dochutit tekutým polévkovým kořením nebo Podravkou, případně zakápnout sladkou smetanou. Kdo má rád, může přidat trochu česneku, ale ne moc, aby nezastřel chuť polévky. Polévku odstavíme a vmícháme do ní vejce rozšlehaná s parmezánem (2 lžíce). Servírujeme s miskou strouhaného parmezánu na posypání.