300 g rýže
| olej
| sůl
| směs koření na kuře
| med
| 400 g sterilované míchané zeleniny (asijská směs)
| 600 g kuřecích řízků
| 4 lžíce sezamových semínek
| 2 lžíce pažitky
| 2 ks vejce
| 50 g sezamových semínek
| 3 lžíce solamylu
| 50 g hladké mouky
| 50 ml mléka
Postup přípravy receptu Asijské kuřecí prsty:
Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody. Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec odstavíme a necháme 10 minut "dojít". Kuřecí maso nakrájíme na nudličky asi 9 cm dlouhé a 2 cm široké. Osolíme a okořeníme. Na těstíčko dobře prošleháme vejce, sezamová semínka, mouku, solamyl a víno. Namáčíme v něm maso a smažíme na rozpáleném oleji 4-5 minut dozlatova. Osmažené kousky necháme na ubrousku okapat. Pak je potřeme medem a obalíme v sezamových semínkách. Asijské kuřecí prsty podáváme se sterilovanou zeleninou a rýží promíchanou s pažitkou.
Fotky receptu Asijské kuřecí prsty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!