Postup přípravy receptu Asijský rýžový salát:
1. Rýži zalijeme dvojnásobným množstvím slané vody, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Pak plotýnku vypneme a necháme 25 min. stát. Pokličku nikdy nezvedáme. Pokud po této době není rýže dostatečně měkká, můžeme přidat 1 lž. vody a opět přivedeme k varu, vypneme a ponecháme přiryté 5 minut. Prsíčka nakrájíme na proužky, napíchneme na 8 špízů a vložíme do ohnivzdorné misky.
2. Ze soj. omáčky, 2 lž. medu, 2 lž. oleje a sezamu připravíme marinádu, kterou polijeme špízy. Ty před grilováním dáme na 30 min. do chladničky.
3. Papriku nakrájíme na kostičky, brokolici 4 min. blanšírujeme ve slané vodě. Kukuřici nechme v sítku odkapat. Šťávu z limetky smícháme se zbylým medem a olejem. Přidáme zeleninu, rýži a koření.