Postup přípravy receptu Asturijská polévka s fazolemi a klobáskou:
Do vyššího hrnce nasypeme předem namočené fazole, které ještě jsme ještě předtím asi 10 minut povařili. Nezapomeňme, jinak bychom mohli mít ošklivé břišní potíže. Na fazole v hrnci položíme uzené koleno (nebo šunku s kostí), nakrájený vepřový bůček, ještě pár kousků bůčku nakrájeného na kostičky a přidáme vepřový bůček s kostí (jedno žebírko). Do hrnce vše poměrně natěsnáme a bohatě zalijeme vodou tak, aby maso bylo potopeno. Pokud jsou naše paprikové klobásky ostré a ještě k tomu i hodně kořeněné, tak už pálivou papriku a žádné jiné koření nepřidáváme. Pokud ne, přidáme pálivou papriku. Dáme pozor, aby uzené koleno nebylo příliš slané. Pokud ano, je nutno je vymáčet ve studené vodě a případně ještě blanžírovat (tj. ponořit do studené vody a tu uvést do varu a koleno po chvilce vyjmout).
Hrnec dáme na sporák a vaříme na mírném plameni asi tak 1 hodinu. Po této době již měkké maso vyjmeme z vývaru, koleno a žebírko obereme. Kůži případně odstraníme, ale nemusíme . . . je měkoučká a taky dobrá. Všechno maso i klobásky nakrájíme na větší kousky a vložíme je zpět do vývaru. Teď můžeme přidát nakrájené brambory na čtvrtky a ještě čerstvé zelí na nakrájené na proužky. Dobře vše zamícháme a ještě vaříme dokud nezměknou brambory. Ale jen přesně tak dlouho, nic víc, nic méně. K polévce musíme podávat hodně chleba, jinak to není možné - je opravdu hodně vydatná a dobrá.