Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Auvernská bramboračka:
50 g másla
| 600 g brambor, oloupaných, nakrájených na 12mm plátky
| 250 g pórku, pouze bílá část, nakrájeného na jemné plátky
| 3 stroužky česneku, rozdrceného
| 600 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
| 90 ml plnotučné smetany
| 300 ml mléka svařeného a slitého přes cedník
| 175 g uzrálého Cantal sýru, nastrouhaného
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Auvernská bramboračka:
Rozehřát máslo ve velkém kastrole a přidat brambory, pórek a česnek. Přikrýt a nechat zapotit po 4-5 min. Přilít vývar a přivéct do varu. Sebrat jakýkoliv šum, který se nahoře vytvoří. Snížit teplotu a vařit tak dlouho, až je zelenina měkká. Přidat smetanu, mléko a pomalu vše sehřát. Potom postupně přimíchat sýr. Sejmout s ohně, osolit, opepřit a podávat.
P.S. Někdy se do polévky přidává také bílé zelí a mrkev.
Fotky receptu Auvernská bramboračka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!