2 vejce
| 150 g cukru krupice
| 350 g polohrubé výběrové mouky
| 1 sáček vanilkového pudinku
| 1 kypřící prášek do pečiva
| 7 lžic oleje
| 2/10 l vlažného mléka
| Drobenka, libovolné ovoce - do drobenky občas přidám 2 lžíce kokosu a na špičku nože skořice
Postup přípravy receptu Babiččin lívanec :
Celá vajíčka šleháme s cukrem. Pak přidáme olej s mlékem. Nakonec po lžících přidáme mouku promíchanou s vanilkovým pudinkem (práškem) a kypřícím práškem. Dobře promícháme a nalijeme na tukem vymazaný a kokosem (stačí i moukou) vysypaný plech. Těsto má řidší konzistenci. Poklademe libovolným ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme ve středně teplé troubě (já peču na necelých 200 °C) asi 45 minut.
Naše oblíbené kombinace: jahody + drobenka, půlky švestek, do kterých lžičkou vetřu trošku tvarohu (upraveného jako do buchet)nahrubo strouhaná jablka posypaná jemně skořicí + drobenka, jinak jakékoli vámi oblíbené ovoce syrové nebo zavařené.
Fotky receptu Babiččin lívanec :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!