1,5 l vody
| 60 g anglické slaniny
| 200 g kysaného zelí
| 1 dcl láku ze zelí
| 60 g hladké mouky
| 1/4 l zakysané smetany
| 200 g klobásy
| sůl
| pepř
| bobkový list
| 1 hrst sušených hub
| cukr
Postup přípravy receptu Babiččina cacarka :
Do hrnce na polévku dáme vyškvařit rozkrájenou slaninu. Pak jí zaprášíme moukou a uděláme zlatavou jíšku. Tu zalijeme vodou, přidáme pokrájené zelí i s lákem, všechno koření, sůl, oprané a zvlášť podušené houby, kousek Knoroxu a vaříme za občasného míchání 20 minut. Poté přidáme do polévky nakrájenou klobásu, prohřejeme jí a nakonec přidáme Ramu Cremefine. Už nevaříme. Z 1 kostky cukru a půl kávové lžičky vody si na pánvi připravíme karamel, který vlijeme do polévky a zamícháme. Bude mít lepší barvu i chuť.
Fotky receptu Babiččina cacarka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!