Použité suroviny receptu Babiččina mramorová bublanina:
2 dl smetany
| 3 vejce
| 250 g polohrubé mouky
| 150 g cukru
| 300 g višní-lze sušené naložené ve vodce
| 3 lžíce kakaa
| prášek do pečiva
| 4 lžíce oleje
| sůl
Postup přípravy receptu Babiččina mramorová bublanina:
Smetanu ušleháme s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny a postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva. Pekáč vymažeme olejem, poprášíme moukou a nalijeme do něj 2/3 těsta. Ve zbytku těsta rozmícháme kakao a nepravidelně ho nalijeme přes těsto. Nakonec višně poprášíme moukou a rovnoměrně rozložíme po povrchu těsta. Pečeme v předehřáté troubě (zpočátku troubu neotvíráme, aby těsto nekleslo).
Fotky receptu Babiččina mramorová bublanina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!