Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Babiččina velikonoční polévka:
270 ml kuřecího vývaru (nejlépe domácího, předem uvařeného)
| dle potřeby: olivový olej
| 3 velká vejce
| 4 lžíce mléka
| 1 lžička prášku do pečiva
| dle chuti: sůl a pepř
| 1/2 cibule, nastrouhané
| 1 stroužek česneku
| 3 lžíce petrželky, nadrobno posekané
| dle potřeby: mouka
| 3 natvrdo uvařená vejce, oloupaná a na plátky nakrájená
| 6 snítků petrželky na ozdobu (nemusí být)
Postup přípravy receptu Babiččina velikonoční polévka:
Rozehřát dostatečně oleje na velké pánvi tak, aby vymastil její dno a strany. Našlehat vejce, prášek do pečiva a mléko. Přidat sůl, pepř, česnek, cibuli a petrželku. Přidat dostatečně mouky, aby vznikla poměrně hustá, ale ještě tekutá kaše.
Nalít směs do pánve a smažit ji po několik minut, až se na spodu zbarví. Dávat pozor, aby se nepřipálila a uvolnit ji kuchyňskou špachtlí. Položit nahoru pánve velký talíř a obrátit ji i s talířem. Nechat placku vklouznout do pánve a smažit ji na druhé straně. Vyjmout a nakrájet na 3 cm čtverečky.
Vložit několik čtverečků placky do každého hlubokého talíře a zalít je horkým vývarem. Ozdobit petrželkou, chcete-li. Zbytek čtverečků placky podávat zvlášť v misce, nakrájená vajíčka na talířku. Každý stolovník si přidá do polévky co chce.
Fotky receptu Babiččina velikonoční polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!