Postup přípravy receptu Babiččino vepřové ragú:
Nejdříve si dáme uvařit vajíčka natvrdo. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Na pánvi si rozpálíme olej (sádlo), zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme ho, osolíme. Potom ho zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme. Maso vyjmeme a dáme stranou, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, dobře promícháme, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, dobře rozšleháme a asi 15 minut zvolna vaříme. Nakonec přidáme smetanu, prohřejeme, do omáčky vložíme zpět maso, na kostky nakrájená natvrdo uvařená vajíčka, kostičky okurky a hrášek. Podle chuti dosolíme a společně ještě asi pět minut prohřejeme. Vepřové ragú podáváme s rýží, knedlíkem, noky.