Postup přípravy receptu Babiččiny jablečné lívance:
Rozklepněte vejce a nalijte je do velké zadělávací mísy. Metlou na sníh nebo mixérem je vyšlehejte do pěny a potom přidejte mléko. Přisypte mouku, vanilinový cukr, prášek do pečiva, sůl a cukr a míchejte, dokud nezmizí všechny žmolky. Škrabkou na zeleninu oloupejte jablka, rozdělte je na čtvrtinky, vykrojte jádřinec a čtvrtinky nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje. Naběračkou nalijte do pánve trochu těsta. V jedné pánvi můžete smažit zároveň tři malé nebo jeden velký lívanec-omeletu(ty menší se snadněji obrací). Teď musíte rychle naskládat na těsto plátky jablek! Spodní stranu lívanců nechte opékat asi 3 minuty při střední teplotě. Pak obracečkou lívance otočíte a počkáte, dokud i druhá strana (ta s jablky) nebude opečená dozlatova. Troubu předehřejte na 100°C a talíř s hotovými lívanci postavte dovnitř, aby zůstaly teplé, než spotřebujete všechno těsto.
TIP: Tyhle lívance chutnají taky moc dobře se (zapečenými) švestkami.