Postup přípravy receptu Babiččiny koláčky:
Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, přidáme trochu vlažného mléka a lžíci mouky a necháme na teplém místě vykynout. Tuk utřeme s cukrem, přidáme sůl, žloutky, zbylou mouku a vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme těsto. Důkladně ho propracujeme, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Z vykynutého těsta lžící vždy kousek vykrojíme, vytvarujeme kuličku a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Dnem malé pomoučněné skleničky vyhloubíme důlek. Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem a střed poklademe vypeckovanými a nakrájenými švestkami. Koláčky posypeme drobenkou z rozehřátého tuku, cukru a mouky a kokosu a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 20 minut. Po vyjmutí pocukrujeme.